Luchtvaartovereenkomst Suriname en VS aangevuld
26 Mar 2019, 23:02
foto
De Amerikaanse ambassadeur Karen L. Williams en Buza-minister Yldiz Pollack-Beigle ondertekenen de overeenkomst. Minister Patrick Pengel van OWT & C kijkt toe. (Foto: Buza via NII)


Suriname heeft een gewijzigde Luchtvervoersovereenkomst getekend met de Verenigde Staten van Amerika. De wijziging voegt "rechten van de zevende vrijheid" toe aan vluchten met alleen maar vracht. Het is een aanvulling op de op 8 juli 2013 overeengekomen luchtvervoersovereenkomst tussen beide landen.

De zevende-vrijdomsrechten laten vluchten tussen een 2e en 3e land toe, zonder dat het vliegtuig in het land van de luchtvaartmaatschappij moet landen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) zegt via het Nationaal Informatie Instituut in een verklaring dat deze rechten de wijze van afhandeling en het kosteneffectieve goederenverkeer vergemakkelijken, de mondiale koeriersnetwerken versterken en de connectiviteit en het concurrentievermogen verbeteren.

Luchtvervoersovereenkomsten stellen luchtvaartmaatschappijen in staat om efficiënte en kosteneffectieve internationale passagiers- en vrachtdiensten aan te bieden. Deze moderne Open Skies Air Transport Agreement elimineert de noodzaak van overheidsinterventie bij beslissingen van commerciële luchtvaartmaatschappijen over routes, capaciteit en prijsstelling.

De aanpassing vergroot de markttoegang en biedt luchtvaartmaatschappijen in beide landen de mogelijkheid om betaalbare, gemakkelijke en efficiënte diensten aan te bieden aan consumenten en bedrijven. Het biedt ook een kans om handel, economische groei en werkgelegenheid te bevorderen, stelt het ministerie van Buza.

Buza-minister Yldiz Pollack-Beigle en de Amerikaanse ambassadeur Karen L. Williams hebben de aangepaste Air Transport Agreement gisteren ondertekend. De bewindsvrouw heeft aangekondigd op korte termijn soortgelijke overeenkomsten ook met andere landen te ondertekenen.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March