Santokhi spreekt in Guyana over corruptiebestrijding
22 Mar, 09:03
foto


VHP-voorzitter Chan Santokhi zal zaterdag als 'keynote speaker' een presentatie houden voor Transparency Institute Guyana Incorporation (TIGI) in Guyana. Hij is vanmorgen afgereisd naar Georgetown. Hij zal zijn toespraak houden tijdens het jaarlijkse diner van de organisatie met prominenten uit de Guyanese samenleving.

Tigi is een onderdeel van Transparancy International, een organisatie die zich inzet voor de wereldwijde bestrijding van corruptie. Uit onderzoeksrapporten van Transparancy International is gebleken dat de corruptie-perceptie index in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied verder is toegenomen. De organisatie is daarom met haar ‘Transparency International Caribbean Network’ een samenwerking begonnen met landen uit het Caribisch gebied: Jamaica, Haïti, Trinidad & Tobago, Bahama's en Guyana, om na te gaan hoe corruptiebestrijding en transparantie verbeterd kunnen worden.

De presentatie van Santokhi is getiteld Building open, resilient and sustainable societies. Making policies transparent, holding our leaders and people accountable. De politicus zal ingaan op wat gedaan moet worden om een open, transparante en duurzame samenleving te ontwikkelen, met verantwoordelijke burgers en leiders. Hij zal aangeven dat naast onmiddellijke en korte termijn maatregelen, ook moet worden gewerkt aan lange termijn acties, meldt de VHP in een persbericht.

Het nemen van acties is niet alleen de verantwoordelijkheid van de regering en de overheid. Het vereist ook dat De Nationale Assemblee, het bedrijfsleven, religieuze organisaties, en andere maatschappelijke groepen actief hun bijdrage moeten leveren om een saamhorige, eerlijke en op groei gerichte samenleving te creëren. Santokhi ziet ook een belangrijke rol voor de ouders, familie en het onderwijssysteem waar kinderen het grootste deel van hun jeugd doorbrengen.

In het kader van de bestrijding van corruptie en goed gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zal een open, transparante en verantwoordelijke samenleving nodig zijn, met gespecialiseerde en onafhankelijke instituten die deze enorme rijkdommen zullen moeten managen.

Het TIGI fundraising diner wordt jaarlijks toegesproken door diverse prominente sprekers uit de regio, die elk vanuit hun specialisatie, hun ervaringen en zienswijze delen over de kijk op hun maatschappij.

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June