LVV blaast inactieve parastatale bedrijven nieuw leven in
21 Mar, 12:27
foto
Jacques Drielsma tekent een stuk bij zijn aanstelling tot directeur van de Landbouwmaatschappij Brokopondo N.V. en Victoria N.V. (Foto: LVV/NII)


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) blaast inactieve parastatale bedrijven nieuw leven in. In dit verband is Jacques Drielsma door LVV-minister Lekhram Soerdjan aangesteld als directeur van de Landbouwmaatschappij Brokopondo N.V. en Victoria N.V. Binnenkort wordt een directieteam aangesteld en gezamenlijk met het ministerie zal er gewerkt worden aan de ontwikkeling van deze bedrijven, zegt LVV.

Het ministerie is bezig na te gaan welke projecten er nog meer uitgevoerd kunnen worden, om de agrarische sector in dit mijnbouwdistrict beter tot ontwikkeling te brengen. Diverse activiteiten worden al in dit district ontplooid, waaronder de opzet van demonstratieplots van hooglandrijst en bonensoorten, trainingen over de teelttechnieken van zoete bataat en cassave, alsook het opzetten van moestuinen op diverse scholen.

Voorlichters van LVV hebben trainingen verzorgd om de bewoners en schoolkinderen agrarische kennis en vaardigheden bij te brengen. Het is de bedoeling dat zij zichzelf kunnen voorzien van gezond en gevarieerd voedsel. Uit de al uitgevoerde LVV-projecten is gebleken dat Brokopondo de potentie heeft voor ontplooiing van nog meer agrarische activiteiten, tekent de LVV-voorlichting op, via het Nationaal Informatie Instituut.

Friday 19 July
Thursday 18 July
Wednesday 17 July