Drie kandidaten voor deken Orde van Advocaten
19 Mar, 00:01
foto
Harish Monorath, Benito Pick en Samantha Gadjradj hebben zich kandidaat gesteld voor de functie van deken van de Surinaamse Orde van Advocaten.


Veel advocaten zijn verrast met drie kandidaten voor de functie van deken van Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA). De kandidaten zijn de huidige deken, Harish Monorath, zijn echtgenote Samantha Gadjradj en Benito Pick (Sewcharan Advocaten). Hoewel drie personen zich kandidaat stellen, zijn er twee lijsten ingediend.

Op de lijst Monorath komen voor de advocaten: Mohnie Babulall, Hannah Soesman-Olberg, Delano Landvreugd, Mukesh Sheombar, Merlin Gout en Chandra Algoe. De kandidatenlijst van Pick ziet er als volgt uit: Seema Doelam, Murwin Dubois, Serena Essed, Anne-Marel Linger, Nalinie Ramnarain en Glenn van der San.

De verkiezing van de deken en Raad van Bestuur vindt plaats op zaterdag 23 maart in Theater Unique. De advocaten mogen stemmen op individuele leden. Dit houdt in dat personen gekozen kunnen worden die op beide lijsten voorkomen. Zes personen met de meeste stemmen worden gekozen.

De deken wordt in functie gekozen. Starnieuws verneemt dat het verwachtbaar is dat Gadjradj zich terugtrekt. Het komt wel meer voor dat op het laatste moment kandidaten zich terugtrekken. De groep-Sewcharan/Pick stelt dat Monorath zich niet nog een keer kandidaat kan stellen, omdat hij reeds twee keer gekozen is als deken. Monorath stelt zich op het standpunt dat hij de eerste keer voor één jaar is gekozen, omdat de toenmalige deken 65 jaar was en ambtshalve moest aftreden. De verkiezingscommissie onder leiding van John Moerahoe heeft de kandidaten goedgekeurd.