Ovj overhandigt mastgegevens en verhoren drugszaak Oedit
19 Mar, 00:58
foto


Officier van justitie (ovj) Shanta Mahadew heeft op de rechtszitting van donderdag enkele documenten overhandigd aan kantonrechter Maureen Dayala in de zaak tegen Ramchender (Raj) Oedit.

In maart vorig jaar werd 488 kilo cocaïne onderschept in een vliegtuig. Het toestel was geland op het terrein van Oedit bij km 71,5 in het district Saramacca. Mahadew overhandigde mastgegevens en verhoren van enkele personen over het belgedrag van Oedit.

De openbare aanklager zei dat er nog meer personen gehoord moeten worden. Raadsman Irvin Kanhai die Oedit bijstaat, voerde op de vorige rechtszitting aan dat zijn cliënt gehoord wil worden in deze drugszaak. Kanhai vroeg dat de onderzoekende rechter voor haar eigen waarneming Oedit hoort, maar de officier van justitie stelde voor dat de rechter-commissaris het doet.

De ovj tekende aan dat de uitleveringszaak tegen Oedit in mei in Nederland zal dienen. Hij werd daar aangehouden. Suriname heeft het rechtshulpverzoek ingediend voor zijn uitlevering, maar wat de beslissing hierover zal worden, moet nog blijken.
Op 1 april zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath