Uitbetaling personeel St. Vincentius Ziekenhuis begonnen
18 Mar, 20:39
foto


De overheid heeft maandag geld overgemaakt op de rekening het St. Vincentius Ziekenhuis. Het personeel had verwacht vrijdag reeds over het geld te beschikken. Uit ontevredenheid werd het werk neergelegd. Algemeen directeur Manodj Hindori om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat vrijdag een misverstand was ontstaan. De bond ging ervan uit dat het geld reeds was overgemaakt. Nadat de kwestie is opgehelderd, werd het werk hervat.


Toen het geld vandaag eenmaal binnen was bij het ziekenhuis, is gelijk de koopkrachtversterking aan het personeel uitbetaald. Het personeel heeft dit inmiddels al ontvangen. Er wordt hard doorgewerkt om dinsdag ook de eerste tranche van de twk (terugwerkende kracht) van 2018 uit te betalen. Hiermee heeft het personeel gekregen wat hem in samenspraak met de minister van Volksgezondheid de vorige week was toegezegd, stelt Hindori.

De bond en de directie hebben een goed gesprek gehad over de financiële positie van het ziekenhuis en de maatregelen die nodig zijn om de instelling in rustiger vaarwater te krijgen. Afgesproken is om nog meer met elkaar te communiceren over de verschillende uitdagingen waarmee het ziekenhuis geconfronteerd raakt. De bond en de directie zullen zich samen inzetten om de goede naam van het St. Vincentius Ziekenhuis hoog te houden.

“Ik ben opgelucht dat de lucht weer geklaard is en dat wij gezamenlijk ons werk verder kunnen aanpakken”, verzucht Hindori.