Drie doden bij schietincident Utrecht
18 Mar, 11:31
foto
De politie van Utrecht heeft een foto van de verdachte Gokmen Tanis vrijgegeven. (Foto: Politie Utrecht)


Er zijn drie doden gevallen bij een schietpartij op een tram in de Nederlandse stad Utrecht. Vijf anderen zijn gewond geraakt bij het incident op de 24 Oktoberplein. Drie van de slachtoffers zijn zwaargewond.

De politie van Utrecht zegt dat het op een terroristische aanslag lijkt. Zij is op zoek naar een 37-jarige Turkse man, Gokmen Tanis. De politie heeft mensen gewaarschuwd hem niet te benaderen.

Scholen zijn gesloten en de veiligheid is verhoogd terwijl de politie van het terrorismebestrijdingsbedrijf de schutter zoekt. "We kunnen een terroristisch motief niet uitsluiten", vertelde de Nederlandse antiterrorismecoördinator Pieter-Jaap Aalbersberg maandag op een persconferentie.

"Op dit moment is nog veel onduidelijk en de lokale autoriteiten werken hard om alle feiten vast te stellen," zei Aalbersberg. Hij voegde eraan toe dat er op "verschillende locaties" beschietingen waren geweest, maar legde niet uit waar deze zich hadden voorgedaan. De burgemeester heeft iedereen in Utrecht opgeroepen binnen te blijven,

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June