Eco Atlantic trekt olie- en gasreserves Guyana-schild op
18 Mar, 18:51
foto


Een olie- en gasveld voor de kust van Guyana en eigendom van Tullow, Total en Eco Atlantic heeft ongeveer 3,9 miljard vaten olie. Dat is een derde meer dan Eco Atlantic in een raming in september had aangegeven.

Het Orinduik-blok bevindt zich naast een Exxon Mobil-veld, dat naar schatting 4 miljard vaten olie heeft. De ontdekking van Exxon maakte van Guyana een van 's werelds meest bekeken oliebassins.

Tullow, de exploitant van het Orinduik-blok heeft een belang van 60 procent, Total heeft 25 procent en Eco Atlantic Oil and Gas heeft 15 procent.

Eco zei dat Orinduik Block 3,5 miljard vaten winbare olie en 2,84 biljoen kubieke voet aan gas bevatte, op basis van een meeteenheid die unrisked prospective resources P50 (Best) wordt genoemd. Het zei dat de upgrade volgde op verdere 3D-verwerking en interpretatie van seismische gegevens.

Het bedrijf zei dat de eerste put in juni zou worden geboord en dat de partners in het project bezig waren een tweede put goed te keuren. "We hopen in de nabije toekomst de boorplanning voor nummer twee te bevestigen om te profiteren van de economische aspecten van onze installatie op het blok," zei Eco Atlantic vandaag in een verklaring.

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June