Aanvragen e-ID landelijk bij 14 van 42 bvb's
18 Mar, 07:39
foto


Vanaf vandaag kunnen landelijk op 14 van de 42 bureaus voor burgerzaken (bvb's) de nieuwe elektronische identiteitskaart (e-ID) aangevraagd worden. De overige bvb's worden geleidelijk aan ook in stelling gebracht. Het vervangen van de oude ID-kaarten is kosteloos. Ook 16-jarigen, die bij wet een ID-kaart moeten bezitten, hoeven niet te betalen. Wie al 17 jaar is en nog geen ID-kaart heeft, moet wel SRD 75 betalen. Dit geldt ook voor verlies of beschadiging van de kaart.

De bvb's waar de e-ID kan worden aangevraagd zijn: Flora, Combé, Kwatta, Lelydorp, La Vigilantia, Meerzorg, Groningen, Nieuw Nickerie, Henar, Corantijn, Friendship, Albina, Brokopono Centrum en Atjoni. Er is een afgebakende lijst waar mensen die een ID-kaart moeten maken, worden verwezen naar één van de 14 bvb’s, laat Valerie Finsy, hoofd van de afdeling Identiteit van het Centraal Bureau voor Burgerzaken weten.

Bij de zaterdagse dienstverlening bij de bvb's Flora, Combé, Centrum en Pad van Wanica kunnen burgers van alle districten er terecht voor diensten zoals uittreksels, nationaliteitsverklaringen en paspoortaanvragen. Aangezien slechts twee van de vier bvb's van een ID-booth zijn voorzien, zal er voorlopig geen aanmaak van e-ID kaarten op de zaterdag plaatsvinden.

Burgers hoeven niet te wachten tot hun kaart vervallen is om deze te vervangen, maar mogen dit direct doen, zodat ze niet in lange rijen hoeven te staan. Er is een traject uitgezet van drie jaar voor de vervanging van al de ID-kaarten.

U kunt de afbakening van de bvb's hier downloaden.
pdf-icon.gif Afbakening_bvbs.pdf