Een-ouder gezin in Para krijgt nieuwe woning
17 Mar, 17:03
foto
Stichting 1 voor 12 en de bestuursdienst van Para bouwen een woning voor een behoeftige gezin te plantage Overtoom, Para. (Foto: Burger Informatie Centrum Para).


Op initiatief van Stichting 1 voor 12 en met ondersteuning van de bestuursdienst van Para is het startsein gegeven voor de bouw van een huis voor het behoeftige gezin Peiter. Aan het hoofd van dit één-ouder gezin staat een moeder met fysieke beperking die zonder inkomen, samen met haar drie minderjarige kinderen in mensonterende leefomstandigheden verkeren.

Het Burger Informatie Centrum Para meldt dat districtscommissaris Armand Jurel donderdag het startsein gaf van de bouw van de twee-kamer woning op plantage Overtoom. Jurel heeft als ondersteuning van het initiatief de eerste steen gelegd voor de bouw.

Mevrouw Peiter die slecht ter been is en hierdoor niet werkt, woont samen met haar drie zonen van zes, vier en drie jaar, in een kamer zonder bad en toilet, die zij huurt van een familielid. Er is geen watertappunt, waardoor haar jongens dagelijks een eindje moeten lopen om water te halen. Het lukt haar niet om de huur en stroom te betalen, respectievelijk SRD 500 en SRD 50 per maand.

Het initiatief van Stichting 1 voor 12 voor dit sociaal project wordt met arbeidskracht en materiaal ondersteund door de bestuursdienst van Para. Voorafgaand aan de bouw, heeft het commissariaat het terrein ontbost, bouwklaar gemaakt en een betonnen inrit aangelegd. Volgens planning moet de woning binnen drie weken opgeleverd worden.

Friday 19 July
Thursday 18 July
Wednesday 17 July