Trainer Gorré tevreden met resultaat oefeninterland
17 Mar 2019, 12:34
Trainer Dean Gorré (rechts) in gesprek met zijn Guyanese collega, Michael Johnson.

Coach Dean Gorré is tevreden met het resultaat dat de nationale selectie geboekt heeft zaterdag in Nickerie. Natio won de vriendschappelijke wedstrijd tegen Guyana, 'The Golden Jaguars' met 3-1. De rust werd ingegaan met 3-0. Hij gaf de spelers tijdens deze wedstrijd de gelegenheid om zich als individu te laten zien en dat hebben ze ook gedaan, constateert Gorré. De afwerking kon beter waardoor de kansen beter benut konden worden.

De doelpunten van Natio werden gescoord door Stefano Rijssel (22e minuut), via een penalty, nadat de verdediger van Guyana de bal met de hand speelde in het strafschopgebied. In de 31e minuut was het Ivenzo Comvalius, die drie verdedigers omspeelde en de bal kogelde in het doel, 2-0. Dimitri Apai kreeg een voorzet van Rijssel in de 38e minuut en maakte geen fout; hij noteerde 3-0 voor Natio.

Na de rust werd een tal van wissels gepleegd aan beide zijden. Guyana wist in de 2e speelperiode een beetje druk te zetten op Natio en scoorde uiteindelijk toch een doelpunt. Kelcy Benjamin was de man die de eer redde voor Guyana.
De coach van Guyana, Michael Johnson, was niet zo happy over zijn spelers. Hij gaat toch met zeker de helft van het team met internationals aanvullen. Zij komen vandaag in Guyana aan om zich aan te sluiten bij de selectie om op 23 maart te spelen tegen Belize.

The man of the match was volgens trainer Gorré niemand minder Ronaldo Kemble, een Nickeriaanse speler. Kemble zelf vindt het een eer dat hij in zijn district kan uitkomen voor Suriname, zijn droom is uitgekomen. Hij roept zijn districtsgenoten op om gedisciplineerd te voetballen, zodat ze misschien ook ooit voor de nationale selectie kunnen uitkomen.

Natio blijft tot woensdag in trainingskamp in Nickerie om vervolgens zich klaar te maken voor de Concacaf Nations League-wedstrijd van 23 maart in het André Kamperveen Stadion tegen St.Kitts & Nevis.
Het goed opgekomen publiek in Nickerie heeft genoten van de wedstrijd.