47-jarige voetganger is 18e verkeersdode
16 Mar, 19:11
foto


Gilbert Boerleider is gisteravond overleden nadat hij door een autobus was aangereden op de Martin Luther Kingweg, even voorbij de Ramgoelamweg. Met de dood van de 47-jarige man is het aantal doden in het verkeer gestegen naar 18.

Bij aankomst trof de politie Boerleider levenloos op het wegdek aan. Uit het politioneel onderzoek is voorlopig gebleken dat de autobus werd bestuurd door een 23-jarige. Hij kwam aangereden vanuit de richting van Paranam en ging richting stadscentrum. Volgens de afdeling Public Relations van de politie moet de autobestuurder met een hoge snelheid hebben gereden.

De bestuurder verklaarde dat hij dichtbij de kruising van de Martin Luther Kingweg en de Ramgoelamweg was, toen hij op enkele meters het latere slachtoffer zag oversteken. De bestuurder zei dat hij heeft geprobeerd de aanrijding te voorkomen, wat hem niet is gelukt.

De voetganger werd tientallen meters meegesleurd door de autobus. Het voertuig is aanzienlijk beschadigd. Een blaastest wees uit dat de bestuurder niet onder invloed van alcohol was. Hij bezit ook een geldig Surinaams rijbewijs, dat in beslag is genomen.

De autobus is voor herkeuring in beslag genomen. Het lijk van Boerleider is voor obductie in beslag genomen.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May