12 aanhoudingen; 1500 dozen sigaretten in beslag genomen
15 Mar, 22:31
foto
Ruim 1500 dozen sigaretten zijn in beslag genomen door de douane recherche. (Foto: KPS)


De douane recherche heeft acht Braziliaanse bemanningsleden van een schoener en vier Surinaamse vrachtwagenchauffeurs aangehouden donderdagnacht. Zij werden gearresteerd op een scheepswerf te Domburg voor overtreding van het smokkel decreet. De twaalf verdachten waren bezig smokkelwaar uit de schoener te lossen om die vervolgens in de vrachtwagens te laden. Meer dan 1500 dozen sigaretten zijn in beslag genomen.

Deze verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De Surinamers zijn: Dinesh R. (33), Vikash R. (35), Awierman L.(33) en Glenn L. (50). De Brazilianen zijn: Osmar P. (40), Tarziso R. (31), Bruno A. (32), Adenil D. (44), Jhones D. (29), Meredilson A. (23), Adriano R. (35) en Lobato D. (51). Dit meldt de politie Public Relations.

De sigaretten zijn van de handelsmerken Tradition en Oris. In het belang van het onderzoek zijn de dozen met sigaretten, de vrachtwagens en de schoener, in beslag genomen. De douane recherche heeft deze zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May