Kustwacht en Staatsolie tekenen overeenkomst
16 Mar, 08:14
foto
Staatsolie en de Kustwacht hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Directeur Rudolf Elias (l) tekende voor Staatsolie en kolonel Jerry Slijngard voor de Kustwacht.


Het optimaliseren van de veiligheid in Surinaamse wateren staat centraal in de samenwerkingsovereenkomst tussen Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. en de Kustwacht van Suriname. De overeenkomst is gisteren getekend door Staatsolie-directeur Rudolf Elias en directeur van de Kustwacht, kolonel Jerry Slijngard.

De aanleiding tot het sluiten van de overeenkomst is het Nearshore Drilling Project (NSD), waarbij vanaf 2 april, acht exploratieputten geboord zullen worden voor de Surinaamse kust. Er is een calamiteitenplan voor het project opgesteld om afdoende in te kunnen spelen bij eventuele noodsituaties. De kustwacht heeft een cruciale rol in het calamiteitenplan.

Met het contract geven partijen invulling aan een intentieverklaring die op 20 september vorig jaar is ondertekend. Door de capaciteitsversterking van de Kustwacht is Suriname nog beter voorbereid om op te treden bij eventuele noodsituaties op zee, meldt de Corporate Communication van Staatsolie.

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September