Politieman gehoord in drugszaak
15 Mar, 23:15
foto


Miquel M. werd in januari op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven aangehouden met vier pakken gemalen pinda waarin drugs waren verwerkt. De pindasaus had een brutogewicht van 11 kilo. Tijdens het scannen werden er onregelmatigheden geconstateerd en werd toen zijn koffer eruit gehaald. Op de vorige rechtszitting gaf de verdachte aan dat hij 'geframed' zou zijn, omdat hij altijd in discussie gaat omtrent zaken die onjuist zijn daar.

Miquel M. heeft bij de politie verklaard dat hij de pakken pindasaus op de markt heeft gekocht en dat hij niet wist dat er cocaïne in was verwerkt. De politieman vertelde dat de pindasaus niet de normale kleur had. De verdachte had verklaard dat er vier testen gedaan werden, alvorens er wat geconstateerd werd. Hij mocht zelfs weggaan om daarna teruggehaald te worden. De getuige verklaarde dat er daadwerkelijk drie testen gedaan werden, omdat de eerste twee niet reageerden. De test werd eerst op marihuana uitgevoerd, omdat ze van tevoren niet wisten om welke drugsoort het ging.

“Ik had wel wat eerlijkheid verwacht. Wat ik hier allemaal hoor, is echt niet zo”, meende Miquel M. De getuige gaf aan dat terwijl ze de pindasambel aan het testen waren, werden zijn kleren in de koffer teruggelegd. Volgens de politieman waren de overige spullen niet het probleem, omdat die geen onregelmatigheden vertoonden. De verdachte zei dat hij helemaal geen kleren had, maar alleen versnaperingen. De getuige zei dat het mogelijk kan zijn dat hij zich daarin vergist heeft, aangezien het een poos terug is. Hij benadrukte dat de concentratie op de pindasambel was.
Miquel M. wordt juridisch bijgestaan door raadsman Benito Pick. Op 11 april zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May