Coca-Cola onthult voor het eerst zijn plasticverbruik
15 Mar, 16:43
foto
Coca Cola heeft in 2017 alleen al 3 miljoen ton plastic gebruikt. (Getty Images)


Voor het eerst heeft Coca-Cola onthuld dat het in één jaar tijd drie miljoen ton plastic verpakkingen heeft gebruikt. De aankondiging maakt deel uit van een rapport van de Ellen MacArthur Foundation die bedrijven en regeringen aanspoort om meer te doen om plastic vervuiling aan te pakken.

In totaal beloven 150 bedrijven om hun plasticverbruik als onderdeel van de campagne te verminderen. Maar sommige bedrijven, waaronder Pepsi, L'Oreal en H & M, hebben niet gezegd hoeveel plastic ze gebruiken.

Het is moeilijk om te visualiseren hoe drie miljoen ton eruit ziet. Maar als je je een blauwe vinvis kan voorstellen, is het verbruik van Coca Cola 15.000 blauwe vinvissen bij elkaar.

In 2018 kondigde het bedrijf aan een ​​gebruikte fles of blik te recyclen voor elke fles die het bedrijf tegen 2030 verkoopt. Coca-Cola brengt 500 merken van koolzuurhoudende dranken, sappen en water op de markt. Het zegt dat het ook zal bijdragen aan het wereldwijd recyclebaar maken van al zijn verpakkingen.

Veel bedrijven zetten zich in om groener te worden nadat bezorgdheid over plastic afval in talloze programma's en op diverse podia werd benadrukt. In dit rapport laten 31 bedrijven - waaronder Mars, Nestlé en Danone - zien hoeveel plastic verpakkingen ze in een jaar maken.

Nestle is goed voor 1,7miljoen ton. Colgate verbruikte vorig jaar 287.008 ton. Unilever heeft 610.000 ton genoteerd, terwijl Burberry zei 200 ton plastic per jaar te gebruiken. Bedrijven proberen meer open te zijn over hoeveel plastic ze gebruiken en hoeveel afval ze produceren.

In februari 2019 heeft Nestle plastic rietjes van zijn producten in de ban gedaan en gebruikt ze in plaats daarvan papieren. Burberry werd in 2018 bekritiseerd, toen het zei dat het onverkochte kleding, accessoires en parfums met een waarde van £ 28.6m vernietigde om zijn merk te beschermen. Het bedrijf is nu gestopt met die handeling.

150 bedrijven hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de verbintenis van The Ellen MacArthur Foundation om plastic vervuiling te verminderen.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May