AFD en minister Hoefdraad bespreken ontwikkelingsprojecten
14 Mar, 04:41
foto
AFD-directeur Laurant Fakhoury en de Franse ambassadeur Antoine Joly tijdens het onderhoud op het ministerie van Financiën. (Foto: NII)


De Agence Française de Développement (AFD) financiert een aantal projecten in Suriname. Hierover en over nieuwe projecten hebben minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de directeur van de AFD, Laurant Fakhoury, besprekingen gevoerd dinsdag. De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zal ondersteund worden om alle lagen van de bevolking te voorzien van veilig drinkwater. Hiervoor is 20 miljoen euro nodig. Voor ontwikkeling van Moengo en Albina, is ook een energieproject in voorbereiding. Hierin is Frans-Guyana ook betrokken. De mogelijkheden zijn besproken om de stad Albina tot ontwikkeling te brengen.

Fakhoury werd vergezeld door de Franse ambassadeur, Antoine Joly en de Surinaamse vertegenwoordiger van de AFD, Gaelle Narayanassamy, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Het Albina hospitaal is eveneens op de operatietafel gelegd. Dit hospitaal moet nog operationeel worden en door de AFD is er een aanvullende financiering van vijf miljoen euro voorgesteld. Het papierwerk voor dit additionele bedrag zal vóór eind juni gefinaliseerd worden. De financiering van de veerverbinding tussen St. Laurent en Albina is nu ook rond.

De schenkingen worden volgens de bewindsman goed gebruikt, wat organisaties als de AFD en andere landen stimuleert om met Suriname te blijven samenwerken. "Ook worden onze eigen mensen steeds beter in het managen van de projecten", laat Hoefdraad optekenen. De AFD-directeur, die eveneens de relevantie van de eerder genoemde projecten aanhaalde, benadrukte dat het belang van de bevolking voorop staat.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May