VG Himmat brengt 15e container naar Suriname
12 Mar, 12:30
foto
Vriendengroep Himmat bij het inladen van de 15e container die naar Suriname is verscheept. Het vijftiende jaar reizen leden van deze groep rond het Phagwafeest naar Suriname.


(Aangeboden)

Jaarlijks reist de Vriendengroep Himmat rond het Phagwafeest af naar Suriname. Dat doet zij al een jaar of vijftien. Het verblijf in Suriname wordt afgewisseld met een aantal sportieve ontmoetingen. Dit jaar zijn zogenoemde 50Plus wedstrijden gepland tegen Randjietboys, Meerzorgstar, Vredenburgstar en tegen Perkash Boys en Anand Boys. Het programma voorziet ook in een reis naar het binnenland.

Goede doelen project
Bijzonder aan de reis van VG Himmat is dat tevens een container met hulpgoederen wordt verscheept. Deze activiteit staat bekend als het Goede doelen project. Het gaat dit jaar om de 15e container met hulpgoederen voor ouderen en zieken, kwetsbare jeugd, steun aan enkele scholen en sportverenigingen. De vriendengroep heeft in Nederland geïnvesteerd in vertrouwen onder een groot aantal donateurs. Het gaat in een aantal gevallen om zakelijke relaties die sommige leden van de vriendengroep hebben, maar ook enkele particuliere personen verzamelen hulpgoederen voor VG Himmat.

De hulpgoederen van deze donateurs worden door de vrienden gedurende het jaar in verschillende delen van het land opgehaald en opgeslagen in Zoetermeer. In Suriname worden de hulpverzoeken verzameld door de stichting OHM. De praktijk leert echter dat het niet altijd lukt om tegemoet te komen aan alle hulpverzoeken. Het transport van deze hulpgoederen doet VG Himmat in eigen beheer; dat geldt ook voor het uitladen en distribueren van de hulpgoederen in Suriname. De betrokkenheid en inzet van vrijwilligers bij dit project is groot. Zonder de bijdrage van al de mensen die 'achter de schermen werken' zou het onmogelijk zijn het Goede doelen project uit te voeren.

Donateurs waarderen dit project van de vriendengroep vooral vanwege het feit dat de 'hele keten' (verzamelen – opslag – transport – inklaren – uitladen en distributie) in eigen beheer wordt uitgevoerd. Vrienden die met VG Himmat naar Suriname afreizen betalen zelf een vliegticket en verblijfskosten, én zetten zich een aantal dagen in voor het Goede doelen project. Na terugkomst in Nederland wordt een 'terugkoppelingsavond' voor donateurs en sponsoren georganiseerd, waarop zij geïnformeerd worden over het verloop van het project.

De 15e container die dit jaar naar Suriname is verscheept is op zondag 24 februari jl. ingeladen door de VG Himmat. Bij het laden van de hulpgoederen is de vriendengroep verrast door een bezoek van de zaakgelastigde van de republiek Suriname, de heer Ebu Jones. Hij heeft zijn waardering uitgesproken voor het goede werk van de vriendengroep.

Phagwafeest
De reis van de vriendengroep is tevens een moment van wederzien van familie en vrienden. Dit jaar gaat een aantal personen voor het eerst mee met VG Himmat. Voor die mensen zal het een compleet nieuwe ervaring zijn. Ook de nationale viering van het Phagwafeest in de Palmentuin waar de 'nieuwkomers' reikhalzend naar uitkijken, staat op het programma. Rust en ontspanning zijn ingebouwd in de vorm van een tripje naar het prachtige binnenland. En zo wordt sport gecombineerd met het werken aan het Goede doelen project én met vertier en ontspanning.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de vrienden zelf, de donateurs in Nederland én sponsoren en ketenpartners in Suriname waaronder de Stichting OHM en Matesa. De vriendengroep kijkt uit naar mooie sportieve ontmoetingen en een succesvolle uitvoering van het Goede doelen project. De trip van VG Himmat duurt van 14 tot 28 maart.

Namens de kern van VG Himmat,
Stanley Ramkhelawan

Voor informatie kunt u mailen naar vghimmat@gmail.com of de Facebookpagina van VG Himmat raadplegen.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May