Nieuwe bezems vegen schoon in Coeroeniegebied
12 Mar, 08:33
foto
Districtscommissaris Theresia Cirino (r) in gesprek met de commandant van het Nationaal Leger in Coeroenie. (Foto: NII)


Het dorp Kwamalasemutu heeft afgelopen week bezoek gehad van districtscommissaris (dc) Theresia Cirino, die het roer in het Coeroeniegebied heeft overgenomen van Vallery Aroepa. Cirino heeft gevraagd naar een lijst van alle problemen waarmee de plaatselijke gemeenschap kampt. Zij hoopt de knelpunten samen met de mensen op te lossen.

Granman Asongo Alalaparu was ingenomen met het bezoek van de dc en zei uit te kijken naar de werkmodellen die het gebied verder tot ontwikkeling moeten brengen. Onder meer het drinkwaterprobleem moet aangepakt worden. Een team van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij was van 7-9 maart eveneens in het dorp en heeft een start gemaakt met het schoonmaken van het waterreservoir van het dorp.

Bij aankomst in het dorp is Cirino onthaald door de plaatselijke commandant van het Nationaal Leger en de dorpsbewoners. In de krutu oso zongen zij haar toe en kreeg zij enkele presentjes. De delegatie heeft tijdens het bezoek gesprekken gevoerd met onder andere leerkrachten, de bestuursopzichter en het Nationaal Leger, meldt het Nationaal Informatie Instituut.


Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May