Binnenkort schoon drinkwater voor Kwamalasemutu
12 Mar, 04:38
foto
Werknemers van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij zijn bezig met het reinigen van het waterreservoir van het dorp Kwamalasemutu. (Foto: NII)


Een team van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), heeft afgelopen week te Kwamalasemutu werkzaamheden uitgevoerd aan het waterreservoir van het dorp. Na rapportage aan de directie van het bedrijf, zullen de medewerkers terugkeren om het werk af te ronden. Het is de bedoeling dat het dorp binnenkort beschikt over gezond en schoon drinkwater.

Bewoners van het gebied beschikken al geruime tijd niet over gezond drinkwater vanwege bijzondere omstandigheden die te maken hebben met de natuur en het klimaat. Het team is bezig geweest om de aanwezige bron te reinigen, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Het team van de SWM werd geleid door Orfeo Derby, hoofd van de afdeling distributie. Hij geeft aan, dat er eerst verslag gedaan zal worden aan de directie van het bedrijf, waarna medewerkers binnen niet al te lange tijd naar Kwamalasemutu teruggaan om de werkzaamheden af te ronden. Er zullen ook verschillende onderzoekingen verricht worden met betrekking tot de kwaliteit van het water.

Indien alle testen goed zijn bevonden en de werkzaamheden zijn afgerond kan de plaatselijke bevolking genieten van gezond en schoon drinkwater. De bewoners gebruiken nu water uit de nabijgelegen Sipaliwinirivier, zegt het NII.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May