Vijftien jaar cel voor dood onschuldige vrouw
12 Mar, 00:01
foto


Sandile L. is door kantonrechter Danielle Karamatali veroordeeld tot een celstraf van vijftien jaar. Hij loste met een jachtgeweer op 17 september van het afgelopen jaar schoten te Sunny Point aan de Soerdjbaliweg. Margriet Akobe (53) werd dodelijk geraakt. Vier anderen raakten gewond.

Deze veroordeling is conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal. De veroordeelde was ten laste gelegd dood door schuld en poging dood door schuld. Zowel de kantonrechter als de openbare aanklager benadrukten dat de man onnodig schoten heeft gelost en dat onschuldige mensen de dupe van zijn geworden.

De kantonrechter voerde aan dat het om onschuldige mensen ging die op de bus wachtten of naar de winkel gingen. De veroordeelde zei dat het niet zijn intentie was om de mensen te raken. Op die bewuste dag lag iemand te slapen toen die persoon beroofd werd van zijn halsketting en telefoon. De politie had deze zaak al in onderzoek.

De zus van Sandile L. zei dat een zekere Snelle aangemerkt werd als de verdachte. De buurtbewoners zaten Snelle achterna. Snelle vertelde aan de zus van Sandile L. dat hij onschuldig was. De veroordeelde nam het op voor Snelle en loste toen schoten.

Wanita Ramnath


Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May