Drieënhalf jaar brommen voor drugssmokkel
12 Mar, 06:36
foto


Janic D. is op de rechtszitting maandag veroordeeld tot een celstraf van drieënhalf jaar en een geldboete van SRD 4000. Hij is op 3 februari te Zanderij aangehouden met in zijn bezit 3560 gram cocaïne. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. De man viel door de mand, omdat er onregelmatigheden werden geconstateerd aan zijn koffer.

De drugs werden aan de randen van de koffer gevonden. Volgens de veroordeelde was hem voorgehouden dat hij slechts één kilogram drugs zou uitvoeren. Indien dit feit zou slagen, zou hij een bedrag van 3500 euro ontvangen. Ook zijn ticket zou vergoed worden. De man is Nederlander en heeft drie kinderen in Nederland. Hij vond de straf aan de hoge kant. Hij kwam samen met zijn moeder naar Suriname, omdat een tante overleden was. Na de begrafenis vertrok zijn moeder, maar hij bleef achter voor de drugs.

De kantonrechter merkte op dat Janic D. een bewuste keus maakte om de drugs te smokkelen. Hij kon dit van zich afschuiven, maar hij maakte de bewuste keus om er geld mee te verdienen. Volgens de verdachte kreeg hij de koffer dicht aangeboden en mocht hij die niet meer openen.

Wanita Ramnath

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May