VVD-voorzitter Amafo: Tijd voor vrouwelijk leiderschap
11 Mar, 07:07
foto
Alice Amafo, voorzitter VVD. (Archieffoto)


Ex-minister Alice Amafo, voorzitter van de Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD) vindt dat het tijd wordt voor vrouwelijk leiderschap binnen de Surinaamse politiek. Haar partij zal deelnemen aan de verkiezingen van 2020. In aanloop naar de proclamatie later dit jaar, is er een aanvang gemaakt met de installatie van kernen. Vanaf mei 2018 is de partij onder leiding van Amafo opgericht. Zij is uit de ABOP gestapt.

De VVD is intussen begonnen met het installeren van een reeks kernen. Er zijn reeds kernen geïnstalleerd te Latour, Pontbuiten en Tammenga. De partij vindt dat er een vernieuwing moet plaatsvinden binnen de Surinaamse politiekvoering. Amafo zei dat reeds tientallen jaren grote politieke partijen, oude ervaren politieke partijen en kapitaalkrachtige politieke partijen hun beloften aan het Surinaamse volk niet waar hebben kunnen maken. Een duurzaam beter leven is uitgebleven.

“Het VVD leiderschap laat zich leiden door vernieuwend denken en dat is liefde voor ons land en liefde voor ons volk. De VVD heeft als eerste en enige prioriteit, het verheffen van Suriname en het Surinaamse volk. Daarom is ons symbool de fajalobi en onze slogan Sranan#1,” deelt de partijleider mee. VVD ziet de kernen als kloppend hart van de partij. De kernen hebben duidelijk de opdracht gehad om huis aan huis te gaan om aan alle Surinamers de boodschap over te brengen dat wij met zijn allen vernieuwend moeten gaan denken om verandering te brengen in het politieke landschap van Suriname.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May