Brunswijk bijzonder tevreden met opkomst Botopasi
10 Mar 2019, 00:53
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk tijdens de politieke manifestatie te Botopasi in Boven Suriname.


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is niet uitgesproken over de goed bezochte bijeenkomst die de partij zaterdag heeft gehouden in Botopasi. "Het ging om een krachtmeting en ik ben erg blij met de opkomst. Ik kon mijn ogen niet geloven dat zoveel mensen gekomen zijn naar de vergadering," reageert de politicus tegenover Starnieuws. Brunswijk zegt dat de eerste zetel, die bezet wordt door Dinotha Vorswijk veilig is.

Brunswijk merkt op dat de VHP, de NDP en andere partijen flink bezig zijn in het gebied. "Maar wat ik nu gezien heb, zeg ik dat wij nu zullen werken voor de tweede zetel." De ABOP heeft één van de vier zetels in Sipaliwini, de NDP heeft er twee en de BEP (in V7-verband) bezet één zetel.

"Deze vergadering was veel drukker dan die van Brokopondo te Brownsweg," zegt Brunswijk. Hij is ervan overtuigd dat de ABOP een goede beurt zal maken de komende verkiezingen. De partij is volgens hem duidelijk aan het groeien. De sfeer op de vergadering zat er ook goed in. Brunswijk die op 7 maart jarig was, merkt op dat Botopasi hem een heel goed cadeau heeft gegeven.
Advertenties