Domburg blij met gezondheidsdag Lionsclub Wanica
10 Mar 2019, 04:41
foto
Bewoners van Domburg en omgeving hebben de gelegenheid aangegrepen om gratis oogonderzoek, meting van bloedsuiker en bloeddruk te doen. (Foto's: Lions Club Wanica)


Ruim 200 bewoners van Domburg en omgeving hebben zaterdag flink gebruik gemaakt van de gelegenheid om gratis oogonderzoek te doen. Ze konden ook terecht voor bloedsuiker- en bloeddrukmetingen. Ook kregen zij informatie en advies over Diabetes en overgewicht. Lions Club Wanica hield samen met Eyecenter Academisch Ziekenhuis Paramaribo en Regionale Gezondheidsdienst (RGD) Domburg, een gezondheidsdag.

Er was al vroeg een grote aanloop naar de RGD-poli te Domburg, waardoor alle aanwezige Lions meehielpen om het geheel vlot te doen verlopen, zodat iedereen zo snel en efficiënt als mogelijk geholpen kon worden. Na de consultaties, werden de bezoekers voorzien van een gezonde fruitbak en sap.

Bij een groot deel van de bezoekers is overgewicht, maar ook in enkele gevallen, ondergewicht geconstateerd. Aan diegenen werd door een arts, die ook lid is van Lions Club Wanica, en haar professioneel medisch team, informatie en advies verschaft.
Naast deze bezoekers werden ook 35 kinderen van Kindertehuis Prasoro uitgenodigd, die gratis oogonderzoek mochten ondergaan en daarna voorzien werden van een 'healthy snack pack'.

Lions Club Wanica heeft met deze gezondheidsdag, invulling gegeven aan 2 van de 5 focusgebieden die geïdentificeerd zijn door Lions Club International, namelijk 'Diabetes' en 'Vision'. Met deze bijdrage wil de club zich dienstbaar maken aan de gemeenschap bij het voorkomen c.q terugdringen van diabetes en het vermijden van blindheid. Door de gemeenschap bewust te maken van een gezonde levensstijl zal uiteindelijk ook de kwaliteit van het leven verbeteren.

Lions Club Wanica blikt terug op een geslaagde gezondheidsdag en voelt zich gesterkt in haar voornemen tot continuïteit van deze activiteit, door de vele positieve reacties van bezoekers. Deze jongste club van de Lions in Suriname wordt geleid door Jennifer van Dijk-Silos. De trekker van het project was Arun Balgobind.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April