Van Trikt gaat uitdagingen in zijn nieuwe job aan
05 Mar 2019, 14:19
foto
Robert-Gray van Trikt heeft vandaag zijn intrede gedaan als governor van de Centrale Bank van Suriname. (Foto's: Raoul Lith)


Robert-Gray van Trikt (47) heeft vandaag het roer van de Centrale Bank van Suriname formeel overgenomen. Waarnemend governor Ingeborg Geduld-Nijman heeft de leiding bij proces-verbaal aan hem overgedragen. Zij blijft directeur Toezicht Kredietwezen. Van Trikt zegt dat hij klaar is voor de uitdagingen die hem en zijn team te wachten staan.

Van Trikt is aangesteld nadat Glenn Gersie werd ontslagen als governor op 12 februari. Ook het managementteam werd ontbonden. De bank heeft nu drie directieleden. Naast Geduld-Nijman zijn de twee andere directieleden, William Orie, Monetaire en Economische Zaken en Michael Soekhnandan, Bankbedrijf en Bancaire Zaken.

Journalisten die uitgenodigd waren om de overdracht te verslaan, waarbij Van Trikt hen kort te woord zou staan, kregen te horen dat hij over twee weken nader zal ingaan op zaken. Hij vroeg de gelegenheid om met zijn team alle elementen en uitdagingen in kaart te brengen. Er was geen gelegenheid voor het stellen van vragen.

Van Trikt deelde mee dat hij dialoog en transparantie hoog in zijn vaandel heeft. Hij heeft reeds veel gedaan voor het land en gaat verder met zijn bijdrage leveren. Hij beschrijft zich als patriot. Van Trikt is met spoed Surinamer geworden, een vereiste voor deze job. De nieuwe governor is er heilig van overtuigd dat hij de uitdagingen aan zal kunnen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April