Akoela van Transvaal houdt IMT af van overwinning
04 Mar 2019, 02:21

Debolha Akoela van Transvaal heeft in de 89e minuut ervoor gezorgd dat Inter Moengo Tapoe (IMT) niet met de volle winst huiswaarts keerde. In een vrij spannende wedstrijd zondag in het André Kamperveen Stadion lukte het Transvaal om 1 competitiepunt te halen uit de wedstrijd. Na een 2-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-2.

IMT was de betere ploeg maar om verzuimde reële kansen in doelpunten om te zetten. Vroeg in de ontmoeting kwam de ploeg uit Moengo op voorsprong. De pas aangetrokken Wensley Christoph kon na 15 minuten spelen van dichtbij inschieten na een verdedigingsfout bij Transvaal; (1-0). Daarna kreeg Inter enkele kansen en was deze zelfde Christoph toch niet zo fortuinlijk.

Het leek even alsof Inter over Transvaal heen zou lopen. Transvaal vocht goed terug in de ontmoeting. Rivaldo Doorson, die van dit seizoen een vaste waarde is bij de groen witte formatie, maakte de gelijkmaker. Hij kreeg de bal vanuit links aangespeeld, nam deze letterlijk tussen twee spelers op de borst en schoot gelijk het doel in; 1-1. Inter kwam hierna terug waarbij captain Naldo Kwasie vanuit links goed doorbrak en een achterzet gaf. De bal verdween op een heel onbegrijpelijke wijze via een verdediger achter doelman Rivaldo Adipi het net in; (2-1).

In de tweede helft was Inter weer meerdere malen aan zet maar de voorhoede faalde keer op keer. Met nog enkele minuten te gaan moest Inter met 10 man verder omdat Giovanni Alleyne zijn tweede gele kaart kreeg. De verdediging van Inter ging in de 90e minuut van de wedstrijd wederom in de fout en het was Akoela die ploegen dwong de punten te delen; 2-2.

Inter blijft hierdoor op de derde plaats in de eerste vivisie competitie van de Surinaamse Voetbal Bond. Leo Victor maakte vrijdag geen fout tegen WBC. Even leek het alsof de koploper gelijk zou spelen tegen WBC, echter was het Gilbert Nibte die met een loeier buiten de 16 meter de partij vastpinde op 4-3. Leo Victor gaat aan kop met 37 competitiepunten gevolgd door landskampioen Robinhood die in deze ronde met 2-1 won van Papatam. De nummers 1 en 2 op de ranglijst respectievelijk Leo Victor en Robinhood ontmoetten elkaar vrijdag 8 maart.