Elias erkent Cullimore officieel als traditionele genezer
02 Mar 2019, 08:48
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft Richard Cullimore officieel erkend als natuurgenezer.


Natuurgenezer Marius (Richard) Cullimore is door minister Antoine Elias van Volksgezondheid officieel erkend als traditionele geneesheer. Hij had een brief gericht aan de bewindsman met het verzoek tot erkenning. Cullimore zegt dat hij reeds internationaal erkend is als traditionele geneesheer. Hij miste die erkenning in zijn eigen land, Suriname.

De natuurgenezer vindt dat hij lang geduld heeft opgebracht. Het is voor hem onbegrijpelijk dat opeenvolgende ministers van Volksgezondheid hem deze erkenning niet hebben willen geven. Toen hij dit verzoek deed aan minister Elias, bleek dat de bewindsman Cullimore reeds lang kende en zijn werk heeft gevolgd. Elias heeft aangegeven dat hij blij is en dat hij overtuigd is van het werk van Cullimore.

Op grond van zijn internationale erkenning en zijn wijdverbreide kennis op het gebied van traditionele geneeskunde, heeft Elias de knoop doorgehakt en hem eindelijk de officiële erkenning namens het ministerie van Volksgezondheid formeel gegeven. De bewindsman spreekt de hoop uit dat het werk van Cullimore kan bijdragen aan een stukje goede gezondheidszorg voor de samenleving.

De minister weet ook dat de natuurgenezer continue geraadpleegd wordt door patiënten die een verre reis ondernemen naar Suriname. Mensen hebben ver buiten de grenzen van Suriname gehoord van zijn behandelmethode en de naam Cullimore. Op grond hiervan kiezen ze ervoor om zich door hem te laten behandelen.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April