Ongerief bij sommige locaties rij- en voertuigenbelasting
23 Feb, 20:45
foto
Bij EBS aan de Gladiolenstraat kon het publiek vandaag niet terecht voor het betalen van rij- en voertuigenbelasting. (Foto: Ala-D Media)


Van tijd tot tijd worden mensen die rij- en voertuigenbelasting willen betalen, geconfronteerd met het probleem dat het systeem niet toegankelijk is. "Ik heb donderdag een uur in de rij gestaan om te horen dat het systeem down is," zegt een man gebelgd aan Starnieuws. Ik kom vandaag bij EBS-Gladiolenstraat en nu zie ik dat hier niet kan worden betaald. Het systeem is down, krijgt hij te horen bij de kassa.

Bij Telesur aan de Zonnebloemstraat kon de persoon ook niet terecht voor het betalen van de belasting. Bij het filiaal van Telesur aan de Kristalstraat kreeg een autobestuurder nadat hij anderhalf uur in de rij had gestaan om zijn belasting te betalen en nog twintig mensen voor zich had te horen, dat er geen stickers meer waren. De Telesur-medewerker kwam tot tien personen tellen en zei dat ze maar tien stickers had tot ergernis van de ongeveer 50 personen die vanochtend nog in de rij stonden. Ze vroeg de rest om het dinsdag weer te proberen. Op 28 februari moeten alle bezitters van rij- en voertuigen de belasting hebben betaald. Vanaf maart zal de politie beginnen met de controle. Deze belasting is per 1 januari opnieuw ingevoerd. Het publiek heeft twee maanden extra de gelegenheid gekregen om zaken in orde te hebben.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, om een reactie gevraagd, zegt dat het systeem niet down is. "Het kan zijn dat er internetproblemen waren op sommige locaties. "De mensen op zo een locatie hebben de instructie gekregen om dan uit te loggen en weer in te loggen. Indien internet uitvalt is het naar tijd en plaats verschillend, wat de duur betreft. Voor vandaag zijn er geen storingsmelding binnengekomen. Blijkbaar is internet uitgevallen op die specifieke plaatsen," zegt de minister nadat hij onderzoek heeft laten plegen.


Aangehecht de locaties waar rij- en voertuigenbelasting kan worden betaald.
pdf-icon.gif Betaaladressen_.jpg                

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May