VHP zet boot in voor vervoer producten Boven-Suriname
23 Feb, 18:42
foto
VHP-voorzitter (tweede van links) houdt een toespraak te Atjoni voordat hij de oranje boot zegent. De boot is zaterdag in gebruik genomen. (Foto's: VHP)


De VHP heeft een boot ingezet om aardvruchten uit verschillende dorpen in het Boven Suriname-gebied te vervoeren naar Atjoni. Hiermee zullen de transportkosten omlaag gaan, vertelt hoofdbestuurslid Stan Dijksteel (2e secretaris) aan Starnieuws. Een tweede boot is in de maak. De VHP staat diverse dorpsbewoners bij om hun goederen in Paramaribo te kunnen verkopen.

De boot is zaterdag te Atjoni in gebruik genomen door partijvoorzitter Chan Santokhi. Het vaartuig is gemaakt door Gordon Lugaard van het dorp Guyaba. Deze boot verzamelt de landbouwproducten van Botopasi, Guyaba en omliggende dorpen. Hiermee is belast Kenneth Uiterwerf, beheerder van hotel Botopasi. "Voorlopig huren wij nog een tweede boot voor de omgeving Semoisi totdat Orange 2 af is", zegt Dijksteel.

Het vervaardigen van de boot heeft SRD 17.500 gekost. De motor is aangeschaft voor SRD 21.000. De partij heeft volgens Dijksteel SRD 38.500 besteed aan deze boot. De kosten van Orange 2 zijn voor hetzelfde bedrag begroot. Veel dorpelingen konden door de dure transportkosten hun goederen niet afzetten in de stad. Dijksteel merkt op dat de VHP ervoor zorgt dat de zelfredzaamheid van de mensen wordt vergroot. Met de infrastructurele steun kunnen de mensen zich richten op de productie, want de afzet is gegarandeerd.

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May