Vier mannen ingerekend voor inbraak en diefstal
23 Feb, 16:37
foto


De politie van Lelydorp heeft assistentie verleend aan de collega's van Rijsdijk en vier verdachten aangehouden. De 35-jarige Stefano N. (35), Randel, P. (31), Nestor, K. en Daniël, V. (beiden 30) zijn ingesloten voor inbraak in een woning en diefstal. Het viertal verplaatste zich in een grijs/blauwe auto voorzien van een taxibord.

De mannen zijn aangehouden aan de Indira Gandhiweg. Bij het doorzoeken van de auto zijn diverse goederen aangetroffen: twee flat screen televisietoestellen, drie flessen alcohol, een paar sportschoenen, een microwave, een versterker, vijf mobiele telefoontoestellen, een gouden halsketting, een gouden bracelet, één dvd speler, een powerbank, een aantal kledingstukken, twee petten en een fles parfum. De politie heeft sterk het vermoeden dat de boven genoemde spullen van misdrijf afkomstig zijn, In de auto is verder ook aangetroffen en in beslag genomen een pijpentang, een krik en een schroevendraaier. Hoogstwaarschijnlijk zijn deze spullen door de vier verdachten gebruikt om de woning binnen te dringen. In het belang van het onderzoek is ook de auto in beslag genomen.

Op camerabeelden is te zien hoe deze vier verdachten goederen uit de woning weghalen. Het viertal verschafte zich via de achterzijde van het erf toegang tot de woning. Nadat het dievenijzer en een schuifraam van een kamer geforceerd was drongen de inbrekers de woning binnen.

De verdachten werden samen met de in beslag genomen goederen overgebracht en overgedragen aan de politie van Rijsdijk. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het viertal in verzekering gesteld. Zij ontkennen de inbraak gepleegd te hebben. Zij verklaren ook niets af te weten van de spullen die in de auto zijn aangetroffen. De politie van Rijsdijk heeft deze zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de recherche van Regio-Midden, meldt de politie Public Relations.

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May