Jongeren uit Latour en Flora sluiten zich aan bij NPS
23 Feb, 10:28
foto
Trekkers van de groep jongeren uit de wijken Latour en Flora. Zij zullen samen met de NPS Jongerenraad de boodschap van de partij verspreiden.


Jongeren van Latour en Flora willen dat er snel een ander regeerteam aantreedt dat daadwerkelijk het belang van Surinamers voor ogen heeft. Een groep van 40 jongeren uit deze twee wijken heeft zich vrijdagavond aangesloten bij de NPS.
De jongeren gaven hun mening na een presentatie van hoofdbestuurslid Roseline Daan met als onderwerp 'NPS waar naartoe?'


De avond was een initiatief van de afdeling Paramaribo waarbij jongeren werden opgeroepen om een 'young hero' te zijn. Het gaat volgens voorzitter van de Jongerenraad Rachelle Giddings erom dat jeugdigen moeten durven om zich in de politieke arena te begeven. De politiek is volgens haar een middel om doelen zoals welvaart en welzijn voor land en volk te bereiken. "Laat je niet afschrikken, maar doe jouw deel".

Afdelingsvoorzitter Ivanildo Plein ondersteunde die oproep en wees de jongeren op hun verantwoordelijkheid fu yep' tyar' wan kenki kon. "Het gaat niet goed in ons land en jongeren mogen niet aan de zijlijn blijven staan". Met de aansluiting van de nieuwe groep jongeren zal de jongerencommissie van Paramaribo samen met de Jongerenraad optrekken om de boodschap van de NPS te verspreiden.

Die boodschap is er volgens partijvoorzitter Gregory Rusland één van vertrouwen. Er is volgens hem vertrouwen nodig om een land tot ontwikkeling te brengen. Dat vertrouwen geeft rust en stabiliteit. Zo kan je plannen en een toekomst opbouwen. Rusland wees de jongeren op het verkwistende beleid van de regering. Er was vanaf de periode 1975 tot en met 2010 een schuld van 3 miljard nu is er vanaf de komst van president Bouterse in 2010 in 2019 een schuld van bijna 18 miljard. Ondanks de enorme inkomsten heeft de huidige regering toch geen duurzame ontwikkeling kunnen brengen, concludeerde de voorzitter van de groene partij.

Tijdens de vragenronde gaven de jongeren hun mening over onder andere de gezondheidszorg, de geldontwaarding, de verkeerde prioriteiten die door de regering worden gesteld en hun vrees voor oneerlijke verkiezingen in 2020. Rusland: "Un' deh na ai, want ook wat dat betreft is er geen vertrouwen dat het allemaal goed zal lopen". Hij deed een beroep op de jongeren om hun focus niet te verliezen en standvastig te blijven. "Maak die keuze voor de NPS en zo voor verandering. Niet omwille van mij of van het hoofdbestuur, maar puur omwille van jezelf.

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May