Uitbetaling twk ambtenaren vanaf maart
23 Feb, 00:47
foto


Het ministerie van Financiën begint in maart met de uitbetaling van salarissen van landsdienaren met terugwerkende kracht (twk). Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), en Michael Miskin, secretaris-generaal, zijn dit vrijdag overeengekomen met minister Gillmore Hoefdraad.

Miskin deelt namens Hooghart mee aan Starnieuws dat vanaf maart tot en met juni één maand twk wordt uitbetaald. In juli krijgen ambtenaren, zoals gebruikelijk, het vakantiegeld. De twk wordt in augustus tot en met december weer opgepakt. In december zullen de ambtenaren twee maanden twk ontvangen.

Het ligt in de bedoeling dat medio 2020 - zoals ook de planning was van de minister - de twk wordt ingelopen. Vorig jaar is al vier maanden ontvangen door de ambtenaren. Het gaat in totaal om 20 maanden twk die betaald moest worden, legt Miskin uit. Het gaat om twk over januari 2017 tot en met augustus 2018.

In het gesprek met de minister is eveneens afgesproken dat de onderhandelingen over het wensenpakket dat ingediend was, worden opgepakt. Ook moet nog worden afgesproken wanneer de twk over het vakantiegeld zal worden uitbetaald.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May