5½ jaar voor poging moord en overtreding Vuurwapenwet
22 Feb, 21:02
foto


Faizel B. is voor poging tot moord in het tweede kanton veroordeeld tot vijf jaar celstraf en voor het overtreden van de Vuurwapenwet in het derde kanton hoorde hij nog eens een vonnis tegen zich vellen van een half jaar. Het Openbaar Ministerie eiste in het tweede kanton zeven jaar celstraf en in het derde kanton zes maanden celstraf tegen Faizel B.

De verdachte zat als bijrijder in een voertuig toen er een aanrijding plaatsvond aan de Frederikshoopweg. De tegenpartij belde toen de politie op. Hier was de verdachte het niet mee eens. Hij vertrok, maar kwam vervolgens terug en loste vier tot vijf schoten op het voertuig van de tegenpartij. Advocaat Oscar Koulen die de man juridisch bijstond, voerde aan dat het om overmacht ging en zei dat het om noodweer ging. Volgens Koulen was de verdachte mishandeld door de tegenpartij.

Op de weg naar Papatam werd Faizel B. aangehouden met een wapen en patronen in zijn bezit. Hij zag kans op 8 april 2018 uit het cellenhuis van Bureau Nieuwe Haven te ontvluchten. De procureur-generaal had zijn opsporing, aanhouding en voorgeleiding gelast. Op 30 augustus werd hij door het Arrestatie Team wederom aangehouden.

Wanita Ramnath

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May