Complete reorganisatie op komst bij CBvS
23 Feb, 04:39
foto


In de leiding van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) komt er een complete reorganisatie. Vier leden van het Management Team zijn ontheven uit hun functie. Robby Berenstein, voorzitter van de bond bij CBvS, zegt aan Starnieuws dat er onrust is onder het personeel over wat er nog meer gaat gebeuren. Dinsdag vergadert de bond met haar leden. "Wij waarschuwen om niet aan onze mensen te komen," zegt de vakbondsleider.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er drie directeuren komen op de bank. Naast directeur Ingeborg Geduld-Nijman, zullen nog twee worden benoemd. Dat was volgens hem ook het oorspronkelijke plan. De nieuwe governor zal bepalen wat er verder zal gebeuren met de leden van het managementteam. De opvolger van Glenn Gersie zal in maart worden aangesteld.

Berenstein zegt dat het bestuur van de bond vrijdag bijeen is gekomen om de situatie op de bank te bespreken. De personeelsleden zijn er bezorgd over of de lijn verder wordt doorgetrokken. Ook over de algehele situatie maakt de bond zich druk. Daarom is een profielschets opgesteld van een nieuwe governor.

De persoon moet volgens de bond onder andere voldoen aan de integriteitsnormen van de bank. De persoon moet een psychologische test ondergaan om na te gaan "of wij te maken hebben met een evenwichtige persoonlijkheid die niet alleen in staat is de 'balans' in de organisatie te waarborgen, maar eveneens op een gepaste wijze de externe druk op het instituut kan neutraliseren".

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May