Tweede fase oeververbinding Marowijnerivier ingegaan
22 Feb, 22:53
foto
Van l-r: Jean Paul Ferreira, ondervoorzitter van de CCOG, Lamuré Latour, directeur commerciële zaken en Andreas Talea algemeen directeur van NV Havenbeheer Suriname, na de ondertekening.


Suriname en Frans-Guyana hebben het project 'Werkzaamheden inrichting oeververbinding van de Marowijnerivier, fase 2' getekend. Met dit project zal gewerkt worden aan het verbeteren en moderniseren van de havenuitrusting aan zowel de Surinaamse als de Franse zijde.

Dit project vloeit voort uit het samenwerkingsprogramma Interreg Amazonia 2014-2020.
De overeenkomst is donderdag getekend te St. Laurent door de algemeen directeur van NV Havenbeheer Suriname Andreas Talea en de ondervoorzitter van de Communauté de Communes de l’Ouest Guyanais, Jean Paul Fereira.

Het project wordt uitgevoerd om de verwachte internationale stroom van passagiers en goederen vanuit St Laurent du Maroni naar Albina v.v., te kunnen accommoderen met het oog op de ruimere capaciteit van de toekomstige veerboot. Beide partners zijn nu druk bezig de laatste hand te leggen aan het administratief traject waarna de voorbereidingswerkzaamheden zullen aanvangen, meldt NV Havenbeheer.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May