Hakrinbank introduceert hoppa! e-commerce platform
22 Feb, 05:43
foto
Rafiek Sheoradjpanday, Commercieel directeur van de Hakrinbank. (Foto: Raoul Lith)


De Hakrinbank heeft donderdag het hoppa! e-commerce platform gelanceerd. Commercieel directeur, Rafiek Sheorajpanday, vertelt dat de financiële instelling bijna 80 jaar geleden opgericht is als business bank, door een lokale ondernemer die de behoefte voelde voor ondersteuning door het bankwezen aan de Surinaamse bedrijven. “In 2019 zijn wij nog steeds daarop gefocust om onze businesscliënten, de ondernemers van Suriname, te stimuleren bij de groei en ontwikkeling van hun bedrijf. Het platform biedt de mogelijkheden aan die bedrijven van een efficiënt verkoopkanaal waardoor ze hun producten en diensten kunnen aanbieden aan een breed publiek.”

Sheorajpanday legt uit dat een fysieke winkel mensen aantrekt, maar een online winkel toegankelijker is. De consument kan hiermee gemakkelijk inkopen doen terwijl de ondernemer zijn verkopen kan vergroten. Traditionele kosten zoals huur van een locatie, nutsvoorzieningen, medewerkers en beveiliging kunnen vermeden worden en de winkel is 24-7 toegankelijk.

Er zijn weinig e-commerce activiteiten, omdat er geen mogelijkheden waren voor betalingen, zegt de bank-topper. De Hakrinbank heeft online betalingen in Suriname in 2018 mogelijk gemaakt, door de introductie van de Hakrinbank Online payments (HOP). Het hoppa! e-commerce platform maakt het voor ondernemers van kleine en middelgrote bedrijven mogelijk om online hun diensten aan de man te brengen, zegt Sheorajpanday.

Het systeem is heel veilig en internationaal op dit gebied sucesvol getoetst, stelt Sheorajpanday. Er is gestart met 20 bedrijven, maar verwacht wordt nog honderden bedrijven die klant zijn van de Hakrinbank, aan te sluiten. Gekeken wordt of de diensten passen binnen de scope van hoppa!. Ook moeten de bedrijven voldoen aan eisen op het gebied van professionaliteit en bepaalde kwaliteitsstandaarden. De bank wil dat als consumenten producten of diensten afnemen, de kwaliteit gewaarborgd is, legt Sheorajpanday uit. Met het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme zijn er begeleidingstrajecten opgezet om ondernemers op te trekken naar het niveau dat voldoet aan de normen van professionaliteit en kwaliteit.

Momenteel kan HOP alleen gebruikt worden door Hakrinbank klanten, maar de verwachting is dat binnenkort ook klanten van andere banken via BNETS toegang zullen krijgen. Later in het jaar worden ook internationale betaalmogelijkheden geïntroduceerd en toegevoegd aan hoppa!.

Raoul Lith

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May