Mini-kunstgrasveld voor Mariënburg
22 Feb, 07:35
foto
Minister van Sport- en Jeugdzaken Lalinie Gopal (m) bij de ingebruikname van het mini-kunstgrasveld te Mariënburg.


Er heerst vreugde onder de buurtbewoners en jongeren van Commewijne, na het in gebruik nemen van het 17de mini-kunstgrasveld te Mariënburg, woensdag. Buurtbewoner Revelino Ammattarmidi is al bezig met het oprichten van een stichting om te kunnen zorgen voor onderhoud van het veld, tevens talentontwikkeling onder de jongeren. Minister van Sport- en Jeugdzaken (J&S), Lalinie Gopal was aanwezig bij de plechtigheid.

Het kunstgrasveld is een project van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). Vertegenwoordiger van de KNVB, Johan van Geijn, zei dat een kunstgrasveld een veilige plek is waar jongeren hun sporttalenten kunnen ontwikkelen. In het kader daarvan heeft de KNVB ook 12 world coaches opgeleid die ervoor zullen zorgen dat de jongeren middels het voetballen de lifeskills worden bijgebracht.

Districtscommissaris Ajaikoemar Kalivan ging in op het creëren van mogelijkheden voor jongeren om te sporten. Met het opleveren van het kunstgrasveld is ook voor meer ontspanning gezorgd. Hij deed een beroep op de gemeenschap om goed en zuinig om te gaan met het veld.

DNA-lid Rajiv Ramsahai zegt dat de regering veel geïnvesteerd heeft in de sport. Hierdoor wordt er volgens hem ervoor gezorgd dat er minder uitgegeven zal worden voor de gezondheidssector en daarnaast worden ook verbeterde prestaties gestimuleerd.

Commewijne is intussen voorzien van 2 kunstgrasvelden namelijk in Zoelen en in Mariënburg. Het ministerie heeft het verruimen van sportfaciliteiten en speeltuinen en deze dichterbij het volk te brengen tot een prioriteit gemaakt, omdat dit bijdraagt aan het gezond houden van de bevolking. Gopal riep de gemeenschap op om zorgvuldig om te gaan met het veld en dat ook regelmatig te onderhouden.

De eerste 14 mini kunstgrasvelden zijn in 2014 en 2015 aangelegd. Ze worden regelmatig onderhouden en in december zijn er 2 nieuwe opgeleverd en in gebruik genomen te Paranam en Pontbuiten. De sportvelden die nog opgeleverd moeten worden zijn in Atjoni, Lelydorp, Apoera, Wageniningen en het SOSIS Sportcomplex, meldt de voorlichting van S&J, via het Nationaal Informatie Instituut.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May