Duurzame ontwikkeling Pamaka centraal bij CDF-projecten
21 Feb, 23:21
foto
CDF-voorzitter Albert Ramdien geeft de ministers Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, informatie over de CDF-projecten in het Pamaka-gebied.


De ministers Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) en Regilio Dodson
van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) hebben dinsdag van Newmont Pamaka Community Development Fund (CDF)-voorzitter Albert Ramdien informatie gekregen over CDF-projecten in het Pamaka-gebied. De ministers willen mogelijkheden bekijken om samen met het CDF te werken om deze projecten uit te voeren in zoveel mogelijk Pamaka-dorpen.


De projecten die Ramdien de revue liet passeren, moeten bijdragen aan een zelfstandige Pamaka-gemeenschap. Die projecten zullen duurzaam van karakter zijn, het zelfvertrouwen van de lokale bevolking vergroten, en duurzame ontwikkeling in het gebied stuwen, zegt de voorlichting van RO, via het Nationaal Informatie Instituut.

Ramdien hield de presentatie voor de twee bewindsmannen in de vergaderzaal van NH. Hij gaf onder meer detailinformatie over het drinkwatervoorziening project dat op zaterdag 16 februari is opgeleverd en overgedragen aan de dorpsgemeenschap van Langatabiki (Oost Suriname).

Het CDF stimuleert duurzame ontwikkeling van de Pamaka-gemeenschap door middel van financiering van projecten, projecten die passen in het beleid. De ontwikkelingsprojecten moeten de totale Pamaka-gemeenschap dienen en langdurige voordelen met zich meebrengen, zodat de effecten reiken voorbij de levensduur van de Merian goudmijn van Newmont. Bij de selectie van projecten wordt aandacht besteed aan investeringen die werkgelegenheid creëren voor de lokale gemeenschap.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May