BvL legt Natin in de ochtend plat
21 Feb 2019, 00:43
foto
Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren.


Het onderwijs op het Natuur Technisch Instituut (Natin) wordt vanmorgen lamgelegd. De Bond van Leraren (BvL) is niet te spreken over uitlatingen van Onderwijsminister Lilian Ferrier. Bondsvoorzitter Reshma Mangre zegt dat de minister nog steeds niet met de vertegenwoordiger van de leraren heeft gesproken. Er zal geen oplossing bereikt worden door alleen met de directeur van het Natin te praten.

Mangre merkt op dat de minister de internationale conventies niet kent. De BvL als wettige vertegenwoordiger van de leraren is bevoegd de school te betreden. "Ik heb mij bovendien netjes aangemeld bij de onderdirecteur. Ik kan er niets aan doen als de directeur er niet is. De onderdirecteur is deel van de directie," stelt de vakbondsleider.

Sinds vrijdag wordt er tot 10.00 uur gewerkt op het Natin. De acties zijn verplaatst naar het Natin-complex te Leysweg. Vanaf oktober vorig jaar hebben diverse studenten geen les kunnen volgen in verschillende vakken. De BvL heeft een gesprek aangevraagd met de minister, maar heeft totaal geen reactie gekregen. Ferrier stelt dat ze andere prioriteiten heeft. Dit kan niet in bij Mangre. "Leerlingen krijgen geen onderwijs en de minister houdt zich bezig met de opening van studentenflats. Maar wat hebben studenten aan een woonruimte als zij geen toegang hebben tot onderwijs?" vraagt de BvL-voorzitter zich af.

De BvL vindt dat de minister zich bijzonder arrogant opstelt. De problemen in het onderwijs stapelen zich op, maar de minister wil volgens Mangre geen dialoog. Ten einde raad is een brief geschreven naar de president, maar ook daar is er geen gehoor gekregen. "Als de minister vindt dat wij met de directeur moeten praten, dan moet zij dat aangeven. Wij hebben de hiërarchische weg bewandeld en de minister aangeschreven," voert ze aan. De maat is voor de BvL nu vol. Het werk wordt neergelegd totdat er een oplossing wordt gevonden.

Raoul Lith
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April