Bewustwordingscampagne voor aanpak mensenhandel
21 Feb, 12:50
foto
Posters en pamfletten moeten de samenleving extra alert maken om te handelen bij 'human trafficking'. Het gaat om grensoverschrijdende criminaliteit.


Om mensen bewust te maken van mensenhandel en mensensmokkel zullen op alle politiebureaus en afdelingen van het ministerie van Justitie en Politie posters worden aangebracht. Ook zullen pamfletten worden verdeeld om de bewustwording te vergroten. De slogan op de poster 'Human trafficking' is: 'Kijk om je heen doe er wat aan'.

Commissaris Roberto Prade, waarnemend korpschef heeft een groot aantal posters en pamfletten ontvangen van de directeur Operationele Diensten van het ministerie van Justitie en Politie, Lucretia Redan. Mensenhandel en -smokkel zijn criminaliteitsvormen die gepaard gaan met veel menselijk leed en die veelal grensoverschrijdend zijn, benadrukt de politie Public Relations.

Op de poster staat ook het tip- of hulp telefoonnummer 155 waarop eenieder mag bellen voor zaken die strikt te maken hebben met mensenhandel of mensensmokkel. Op het pamflet komt de slogan in verschillende talen voor zoals in het: Engels, Frans, Spaans en Chinees.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May