'Venezuela Aid Live' moet US$ 100 miljoen opbrengen
21 Feb, 06:56
foto
Werkers zijn bezig een podium op te zetten voor de 'Venezuela Aid Live' show bij de Tienditas-brug op de grens tussen Colombia en Venezuela. (Foto: Reuters)


Ongeveer een kwart miljoen mensen worden verwacht tijdens een concert op vrijdag in Colombia. Het evenement moet US$ 100 miljoen bijeenbrengen om voedsel en medicijnen te verstrekken aan Venezolanen die kampen met wijdverbreide tekorten.

Miljardair Richard Branson steunt de show Venezuela Aid Live, in de Colombiaanse grensstad Cucuta. Het evenement bevat optredens van minstens 35 artiesten onder wie Alejandro Sanz, Maluma, Luis Fonsi en Carlos Vives.

De presidenten van Colombia en Chili zijn van plan om deel te nemen aan het gratis concert, dat vergelijkingen opriep met het wereldwijde Live Aid -concert van de Ierse rockster Bob Geldof in 1985 om geld in te zamelen voor de hongersnood in Ethiopië.

"Dit is een concert om miljoenen levens te redden in ons geliefd broederland Venezuela," vertelde organisator Fernan Ocampo aan verslaggevers in Cucuta. Twee andere wereldleiders kunnen aanwezig zijn, zei Ocampo, zonder ze te noemen. Donaties aan het evenement, die plaatsvinden bij de Tienditas-brug op de grens tussen de twee landen, zullen online en via directe stortingen worden ontvangen.

Honderden tonnen humanitaire hulp uit de Verenigde Staten en andere landen worden in de buurt opgeslagen. Het eten en de medicijnen zullen zaterdag over de grens worden verplaatst, maar het blijft onduidelijk of de Venezolaanse president Nicolas Maduro, die elke crisis in zijn land ontkent, hen zal toestaan de grens te overschrijden.

Maduro plant vrijdag twee rivaliserende concerten aan de Venezolaanse kant van de grens. Intussen heeft de Venezolaanse regering gezegd dat het hulp zal uitdelen aan arme Colombianen.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May