Jogi: Waarom geen openbare aanbesteding?
20 Feb 2019, 13:08
foto
Assembleelid Mahinder Jogi. (Foto: Raoul Lith)


Mahinder Jogi (VHP) wil van de regering antwoorden op de vraag waarom zij onderhandse gunningen wenst te geven aan onder andere Dalian, Rudisa NV, P & D Contractors. “Waarom heeft de regering geen openbare aanbesteding gehouden, zeker wanneer het gaat om de levering van voertuigen en de aanpak van de infrastructurele werken”, vraagt Jogi in De Nationale Assemblee (DNA), tijden het agendapunt 'Ingekomen stukken', dinsdag.

Jogi somt enkele van de onderhandse gunningen op die de regering wenst op: US$ 300 miljoen aan Dalian, US$ 605.000 aan Rudisa NV, nogmaals US$ 844.800 aan Rudisa NV, aan J. Rijsdijk SRD 976.000 en aan P&D Contractors SRD 801.500. Het DNA-lid haalt daarbij ook de onderhandse gunning aan van SRD 750.000 voor een lozing op Livorno. “Kan de regering het parlement de onderliggende stukken doen toekomen. Wat was zo dringend en urgent bij deze drie werken dat onderhands zijn gegund. De infrastructuur is kapot in het hele land”, stelt Jogi.

Amzad Abdoel (NDP) beantwoordt de vraag van Jogi en zegt dat Livorno onder water zat en trenzen opgehaald moesten worden. Voor hem was er sprake van een calamiteit. Abdoel wil wel de onderliggende stukken van de regering wanneer het gaat om het rehabiliteren van de zandwegen in district Wanica door P&D Contractors voor SRD 801.500 en de aankoop van de dienstvoertuigen. “Ik wil weten waarom dat zo heeft plaatsgevonden, omdat mijns inziens die geen urgente zaken waren”, meent Abdoel.

Een afwijkingsresolutie om voertuigen aan te schaffen is voor NPS-fractievoorzitter, Gregory Rusland, verregaand. Rusland benadrukt dat vanwege goed bestuur een openbare inschrijving gehouden moet worden, zodat ook andere mensen de gelegenheid krijgen om in te schrijven. Ook hij wil van de regering weten waarom voor de aankoop van voertuigen afwijkingsresoluties nodig zijn. Met het oog op de aanschaf van voertuigen, vraagt Krishna Mathoera (VHP) aan de regering waarom al langer dan twee jaar geen nieuwe voertuigen zijn aangeschaft voor het Korps Politie Suriname. “Het minimale wat de politie nodig heeft om de veiligheid te garanderen, is een dienstvoertuig om te surveilleren. Hoe komt het dat stations langer dan zes maanden zonder voertuigen zitten. Hoe komt het dat op die manier wordt omgegaan met de veiligheid van mensen”, stelt het lid.

Yvanka Ozir-Awailame
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April