Directie houdt personeel SBB buiten de poort
20 Feb 2019, 09:15
foto
Personeelsleden van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht staan voor de gesloten poort van het bedrijf. Zij hebben het werk neergelegd en mogen niet naar binnen van de directie. (Foto: Raoul Lith)


Het personeel van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is vanmorgen buiten de poort gehouden. De leden van de werknemersbond besloten dinsdag in actie te gaan na de algemene ledenvergadering, omdat zij zich niet terug kunnen vinden in het besluit van de directie om een procentuele loonsverhoging toe te passen. Zij willen ook aanpassing van de US$ koers, die voor hun salaris nog steeds is vastgesteld op SRD 3,35.

Dino Souprayen, ondervoorzitter van de bond, zegt aan Starnieuws dat de leden hebben besloten om in actie te gaan, omdat het financieel gedeelte van de onderhandelingen niet naar wens verloopt. “We hebben afspraken gemaakt en de directie zou een presentatie aan ons geven, maar deze is uitgebleven. De directie houdt voet bij stuk. Zij wil alleen een procentuele loonsverhoging geven. Dat kan niet, onze lonen worden nog steeds berekend op basis van de koers uit 2015”, legt Souprayen uit. Hij geeft verder aan dat het eerste gedeelte van de onderhandelingen, het niet-financiële, zo goed als af is; daar is wel overeenstemming bereikt met de leiding van SBB.

Meteen na de aankondiging van de actie, hebben de actievoerenden een brief ontvangen waarin de directie zegt hun buiten de poort te houden. Hoewel het personeel het werk heeft neergelegd, heeft het zich normaal aangemeld op het werk. “80% van het personeel is lid van de bond en wij staan allemaal nu buiten. We blijven hier staan totdat wij een reactie krijgen van de directie, al duurt het de hele dag”, zegt Souprayen.

Yvanka Ozir-Awailame
Advertenties