VHP wil zich ook waarmaken in Inheemse dorpen
19 Feb 2019, 04:49
foto
In Apetina in zuid-Suriname heeft de VHP haar derde kern opgericht in het Inheems gebied. Partijvoorzitter Chan Santokhi blikt tevreden terug op de vierdaagse missie. (Foto: VHP)


VHP-voorzitter Chan Santokhi kijkt tevreden terug op de vierdaagse trip, waarbij de inheemse dorpen Pelelu Tepu, Palumeu en Apetina zijn aangedaan. In alle dorpen is er een kern opgericht. "De bevolking heeft ons hartverwarmend ontvangen en de positieve reacties op de nieuwigheid van de VHP in het gebied, hebben mij verzekerd van het feit dat de partij is geaccepteerd. Wij krijgen het voordeel van de twijfel, waar alle voorgaande partijen de mensen teleurgesteld hebben achtergelaten. Aan ons de taak om de met de bevolking gemaakte afspraken na te komen en de mensen te ondersteunen in hun economische weerbaarheid in plaats van hen afhankelijk te houden," zegt Santokhi.

Te Apetina legde Santokhi de nadruk op het behoud van de grote biodiversiteit van het tropische regenwoord. Hij feliciteerde en dankte de dorpsbewoners voor het jarenlang in stand houden van deze natuurlijke hulpbron en de verantwoorde manier waarop generaties van de oudste bewoners van Suriname hiermede zijn omgegaan. De VHP zal zich sterk maken voor het benutten van de vele mogelijkheden tot ontwikkeling van de lokale gemeenschappen via het verantwoord exploiteren van Surinames' grootste natuurlijke hulpbron, het bos.

"Ik ben zeer tevreden over de bereikte resultaten. Al onze doelen hebben wij ruimschoots naar tevredenheid gehaald, dankzij de voorbereidingsmissie die wij vooraf hebben gestuurd. Wij zullen ervoor zorgen dat de partij - net zoals elders in het binnenland - het succesverhaal tot economische verzelfstandiging ook in deze gebieden voortzet. Dit wekt vertrouwen en geeft hoop, omdat het de juiste manier is om het binnenland tot echte ontwikkeling te brengen," zegt de voorzitter van de oranje partij. Gisteravond werd de hele trip bij een kampvuur geëvalueerd en zal het evaluatierapport ter verdere uitvoering aan het hoofdbestuur van de partij worden voorgelegd.
Advertenties