Bousaid laat zich de mond niet snoeren
16 Feb 2019, 18:27
foto
Oud-bankier Jim Bousaid vrijdagavond in Grun Dyari.


Jim Bousaid, ex-bankier, laat zich niet intimideren door de regering, die een bericht via het Nationaal Informatie Instituut (NII) heeft gepubliceerd. Bousaid heeft in zijn nieuwjaarsrede via de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) in januari zijn bezorgdheid geuit over het financieel-economisch beleid. Bousaid zegt dat hij zich de mond niet laat snoeren. Tot nu toe blijven inhoudelijke reacties uit. De econoom zei dit vrijdagavond op een lezing die hij samen met monetair-econoom Anthony Caram heeft gehouden in het NPS-hoofdkwartier, Grun Dyari.

Bousaid zegt dat regering en leden van De Nationale Assemblee zijn uitgenodigd om mee te komen discussieren met de VES, maar niemand is verschenen. Hij vindt het laf dat mensen via het NII kritiek komen uiten. Hij is bereid met eenieder te discussiëren over de economische ontwikkelingen, elk moment op elke plaats. "Bousaid zegt geen domme dingen, Caram zegt geen domme dingen. IMF zegt geen domme dingen."

De econoom stelt de wijsheid niet in pacht te hebben, "We hebben wat kennis en wij hebben ons hart voor Suriname op de juiste plaats. Wij zijn bereid die kennis beschikbaar te stellen. Er is een topadviseur die 20.000 dollar per maand verdient. Wij zijn bereid het gratis te doen. Wij zijn Surinamers. Die 20.000 dollar die de buitenlander verdient, kunnen wij beschikbaar stellen voor arme mensen in het land die slachtoffers zijn geworden van het slechte beleid," deelt Bousaid mee.
Advertenties