5.000 huishoudens gedupeerd door kabelbreuk Telesur
16 Feb, 12:12
foto
Een kabel van Telesur is beschadigd aan de Tweede Rijweg door graafwerk van derden. (Foto: Corporate Communication Telesur)


Sinds vrijdagavond omstreeks 23.00 uur merken abonnees van Telesur een storing op het netwerk. Hierdoor is breedband internet niet mogelijk. Ook wordt ongerief ervaren bij het bellen met vaste telefoon en via mobiel. Manager Corporate Communication, Jennis Asraf, om informatie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat een kabel van Telesur te Tweede Rijweg beschadigd is door derden tijdens graafwerkzaamheden.

Gebruikers in Welgelegen, Kwatta, Kasabaholo, Sophiaslust, Leidingen en een deel van Saramacca ervaren het ongerief. Asraf deelt mee dat de plek van de breuk gelukkig is gelokaliseerd. Er wordt alles aan gedaan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Verwacht wordt dat binnen twee tot drie uren de verbinding hersteld zal zijn.

Ruim 5.000 huishoudens ondervinden last van de situatie. Het telecommunicatiebedrijf biedt zijn verontschuldiging voor het ongerief. Wie naar klantenservice 152 belt, krijgt meteen te horen dat er een storing gaande is. Ook via ATV en Telesur is vanmorgen bekendgemaakt dat er gewerkt wordt aan het oplossen van de storing.

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May