Verdachte gehoord in autoverduistering
16 Feb, 04:57
foto


Melvin B. wordt verdacht van het verduisteren van een auto. Het voertuig was gehuurd door zijn neef en die had de verdachte gevraagd om de auto in te leveren bij de verhuurder. Echter, Melvin B. heeft dit niet gedaan. Op de rechtszitting van donderdag is de verdachte door kantonrechter Marie Mettendaf gehoord in deze strafzaak.

Melvin B. vertelde dat hij in november zijn neef moest afzetten te Zanderij. Volgens deze verdachte had hij zijn neef gezegd dat hij mot had met de verhuurder en dat hij het voertuig niet zou kunnen inleveren voor hem. Toen besloot zijn neef om een andere neef in te schakelen. Melvin B. zei dat hij het voertuig reeds de volgende dag afstond aan hem. Wel kende hij die neef niet.

Vervolgens werd de huurder in Nederland gebeld over het nog in te leveren voertuig. Hij gaf aan dat hij aan Melvin B. de opdracht had gegeven om de auto in te leveren. Uit het onderzoek bleek dat Melvin B. daadwerkelijk een schuld had lopen bij de verhuurder van het voertuig. Op een dag in december zag een manspersoon die de autoverhuurder kent, zijn voertuig op straat. Hij achtervolgde het voertuig en maakte een foto van de bestuurder. Zo werd Melvin B. aangehouden.

Melvin B. bleef erbij dat hij het voertuig de volgende dag al had afgestaan aan de neef van de huurder. Op de rechtszitting van 28 februari wil Mettendaf de getuige die de foto maakte en Melvin B. achtervolgd had, horen in deze strafzaak.

Wanita Ramnath

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May