Bezoek parlementen afgesloten met contactplan
15 Feb 2019, 00:00
foto
De voorzitters van de vier parlementen tijdens een persconferentie. Juan Thijsen (Aruba), William Millerson (Curaçao), Jennifer Simons en voorzitter Sara Westcot Williams van Sint Maarten. (Foto: Raoul Lith)


De parlementen van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Suriname zullen de samenwerking met elkaar voortzetten. Het gaat om onder andere de agrarische sector, handel, toerisme, onderwijs, arbeid, sport, cultuuruitwisseling en innovatie. Ook het belang van milieu en rampenbestrijding is aan de orde geweest. Er is een concept contactplan ondertekend door de voorzitters. Dit plan zal worden voorgelegd aan de verschillende parlementen ter bekrachtiging.

De besprekingen hebben meer inzicht gegeven aan de delegatie in de specifieke behoeften en mogelijkheden voor elkaars economische en maatschappelijke ontwikkeling. De delegaties waren van 11 tot 14 februari te gast bij De Nationale Assemblee.

Voorzitter Jennifer Simons zegt dat er gekeken is naar de mogelijkheden om samen te werken. Hoewel er geen formeel contactplan was, is er de afgelopen jaren wel met elkaar gesproken en gewerkt. Verder zijn er veldbezoeken afgelegd aan onder andere Commewijne, Brokopondo, Colakreek, de Kwatta Markt, Sail en Grassalco, die als indrukwekkend en interessant zijn ervaren. De verschillende voorzitter benadrukten de gezamenlijke historische en familiebanden die de verschillende landen met elkaar hebben.

Een slotverklaring is getekend door Assembleevoorzitter Simons, de voorzitters William Millerson (Staten van Curaçao), Juan Thijsen (Aruba) enn Sara Westcot Williams van Sint Maarten. De delegaties kijken terug op een vruchtbaar bezoek.

Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March