In de rechtbank: 'Ze heeft alles zo gepland, ze liegen'
15 Feb, 06:32
foto


Anielkoemar K. staat terecht voor brandstichting. Hij zou de woning van zijn ex-partner in de fik gestoken hebben. Op de rechtszitting van donderdag heeft kantonrechter Marie Mettendaf de benadeelde (ex-partner) en haar broer die op hetzelfde complex woont, gehoord. De verdachte bleef erbij dat zowel de ex-vrouw als haar broer leugenachtige verklaringen afgelegd hebben. “Ze heeft dit alles zo gepland en ze liegen”, beweerde Anielkoemar K.

De vrouw verklaarde dat de verdachte die dag dronken binnenkwam. Ze vroeg hem om de woning te verlaten, maar hij schold haar uit en mishandelde haar. Ze belde de politie op, maar intussen was de brand reeds gesticht. Ze zag dat er een rookontwikkeling in haar slaapkamer ontstond. De verdachte liep vervolgens weg. De vrouw verklaarde verder dat ze elf maanden een relatie met elkaar hadden. Bij de brand is ze al haar spullen kwijtgeraakt. De woning was niet verzekerd tegen brand. Ook gereedschappen die Anielkoemar K. nog in de woning had, gingen in de vlammenzee op.

De broer werd ook gehoord. Hij verklaarde dat hij thuis kwam en bezig was te eten. Hij hoorde zijn zus gillen en ging het erf op. Hij zag dat haar slaapkamer in de fik stond. Hij hielp zijn zus en belde de brandweer. Vervolgens besloot hij naar de brandweer te rijden, aangezien die niet ver van hen was. Op de hoek zag hij Anielkoemar K. bij een winkel staan. Volgens de getuige heeft hij helemaal niet tot de verdachte gesproken toen. Maar, Anielkoemar K., zei dat de getuige hem vertelde dat de woning in brand stond. De broer getuigde verder dat de verdachte een keer de uitlating had gedaan dat hij zichzelf en zijn ex-partner af zou maken.

De verdachte bleef erbij dat niets van het verhaal klopte. Hij beweerde dat hij thuis bij de getuige was. Dit werd ontkent door de getuige. Volgens Anielkoemar K. had hij alles van hem verkocht om een nieuw huis voor de vrouw te bouwen. Mettendaf confronteerde hem met de verklaringen van de taxichauffeur die de rit gereden had. Die man had bij de politie verklaard dat hij de verdachte hoorde praten dat de woning in brand stond. Vervolgens moest hij hem elders brengen. Daar aangekomen heeft die persoon, een andere ex-vrouw van Anielkoemar K., hem niet ontvangen. Toen moest hij weer terug, maar de politie belde intussen op.

Ook deze verklaringen van de taxichauffeur zijn volgens de verdachte onwaar. Op de strafzitting van 28 februari zal deze zaak verder behandeld worden. Dan zal de taxichauffeur gehoord worden. Anielkoemar K. wordt juridisch bijgestaan door advocaat Arjen Ramlakhan.

Wanita Ramnath

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May